Applicatie publiceren

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Wed, 08 Mar 2023 om 10:33 AM op Mark Duijkers

Standaard heb je alleen een studio omgeving waarin je je processen kunt maken en beheren. Wil je je applicatie live zetten dan maak je daarvoor een productie environment aan.

Ga naar het Home scherm waar je al je applicaties ziet. Open de applicatie Studio en druk dan op Configuration

Druk op Environments onder Publish.

Druk op + Add New

Environment name: De naam van de omgeving

Domain (URL): De url waaronder de applicatie beschikbaar wordt gesteld.

Theme: Het thema waarmee de applicatie als default online wordt gezet.

Online: Indien aangevinkt in de omgeving ook online beschikbaar voor andere

Description: Omschrijving van de omgeving

Het is mogelijk om meerdere omgevingen te maken. Meestal voldoet een omgeving. Je zou als een gemeenten bijvoorbeeld burgerzaken kunnen scheiden van het sociaal domein.

Nu de omgeving waar je de applicatie naartoe kan publiceren is aangemaakt kunnen we de applicatie ook daadwerkelijk live zetten.

Druk bovenaan de applicatie op Publish

Druk bovenaan de applicatie op Create new release

Je krijgt daarna de verschillende tussen de omgevingen te zien,

Links onder zie je het overzicht van de pagina's die worden gepubliceerd. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een pagina niet mee te nemen.

Let op dat lijstvormen altijd worden herschreven dus je past de lijst via de studio aan en maakt een nieuwe release en zet deze live.

Vink de omgeving waar je naartoe gaat publiceren aan en druk op Publish

Geef aan dat je wilt door wilt gaan met publiceren door op Yes te drukken.

Een nieuwe publish is niet altijd direct actief dit kan soms even duren. Druk bovenaan de applicatie op Publish. Hier vind je de status van jouw Publish.

Het is ook mogelijk om je actie op deze manier te annuleren door onderaan de release op Cancel Deployment te drukken.