Thema's

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Tue, 29 Nov 2022 om 10:20 AM op Mark Duijkers

Met thema's kun je helemaal je eigen kleuren, Font, achtergrond, borders of effecten toepassen op jouw applicatie. Zo geef je jouw applicatie de uitstraling die het nodig heeft.

Begin met een thema te maken. Ga naar het Home scherm waar je al je applicaties ziet. Open de applicatie Studio en druk dan op Configuration.

Druk op Themes

General

Heef het thema een herkenbare naam zodat je het later goed herkent bij het selecteren van je thema.

Images

Krijg je alleen te zien wanneer je moet inloggen voor de applicatie.

Icon: Login logo

Login background image: De achtergrond van het loginscherm

Voorbeeld weergave

Theming

Template

Je hebt standaard een aantal templates die je verder naar smaak kan aanpassen.

Colors

Pas hier de standaard kleuren aan van de applicatie. Dit zijn de globale instellingen voor het kleuren schema van de applicatie

Customize

Je kan per element de nog de stijl aanpassen

Form for preview

Kies je meest uitgebreide formulier om je stijl te testen

Voorbeelden

Je wilt de label kleur aanpassen

1. Ga naar de sectie theming
  2. Ga naar de tab template en kies de basis die je wilt
  3. Ga dan naar de tab customize
  4. scrol naar het Label element
  5. Drop op Front en pas de color aan

Wil je helemaal opnieuw beginnen?

Kies dan opnieuw voor een template

Of wil je een specifiek opnieuw doen?

dan vind je onderaan dat element een Reset Style knop

Thema toepassen.

Je kan een thema voor je studio toepassen en/of bij het publiceren van je applicatie

Studio

Ga naar het Home scherm waar je al je applicaties ziet. Open niet de studio maar druk op Edit application settings

Voeg je thema uit de drop selectie toe en druk op Update

Wanneer je nu de studio opent zie je het thema terug in je applicatie.

Thema publiceren

Ga naar het Home scherm waar je al je applicaties ziet. Open de studio

Druk boven aan op publish

Kies je thema in de drop down lijst Theme en druk op Publish

Je thema is nu in gebruik voor je gepubliceerde applicatie