Formulieren aanmaken

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Wed, 09 Nov 2022 om 10:11 AM op Mark Duijkers

Eenmaal in de studio kan je kiezen voor Pages, en dan Add a new page. Kies een naam voor de page, bijvoorbeeld Contactformulier, en kies voor Create page.



Na het aanmaken van een page krijg je een witte pagina te zien met een plusje. Wanneer je op dit plusje drukt heb je de mogelijkheid om elementen toe te voegen aan de pagina, kies voor Section. Er verschijnt nu een venster met details van de sectie aan de rechterkant in het scherm, vul hier 'Neem contact met ons op' in het veld Label.



Een andere manier van elementen toevoegen is met behulp van de toolbox. Klik op het veld Toolbox, er verschijnt nu een lijst met elementen die je gemakkelijk naar je pagina kan slepen. Sleep het element Text input en geef deze het label 'Naam'.


Sleep hierna het email element op het plusje onderaan Naam om een veld toe te voegen voor het invullen van een e-mailadres. Geef het het label 'E-mailadres'. Voeg op dezelfde manier een text-input element toe met het label 'Bericht, opmerking of vraag.'.



Wanneer je bepaalde elementen verplicht wilt maken klik je bij de details van het element het kopje Validations uit, en vink je hier required aan. Het formulier kan dan enkel verzonden worden wanneer de required velden ingevuld zijn. 



Om de opmaak van het formulier aan te passen klik je op het label van de section, in dit geval de tekst 'Neem contact met ons op', en ga naar het tabje styling. Ga naar het kopje font en pas hier het lettertype aan. Je kan dit eventueel ook per element verschillend maken.


 


Sla het formulier op door op Save te drukken, en druk op preview om het eindresultaat te bekijken.






Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren