SOAP/Web service Integratie

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Mon, 14 Nov 2022 om 03:33 PM op Mark Duijkers

Configuratie

Ga naar het Home scherm waar je al je applicaties ziet. Open de applicatie Studio en druk dan op Configuration

Druk op integrations

Druk op + New

Kies Import SOAP

Kies vanuit een URL of File. Je importeert hier de WSDL file/url

Druk op de knop Load methods

.

Kies de methodes die je wilt importeren,

Iedere methode die je selecteert wordt een aparte integratie

Druk op Create integrations.

Vul de gegevens aan waar nodig.

Authenticatie

Basis authenticatie

Bij gebruik van gebruikersnaam en wachtwoord,. (windows)

Use MTLS

SSL verbinding waarbij je het client certificaat moet meesturen. Eventueel kun je ook het wachtwoord opgeven als er een private key op het certificaat zit.

Standaardbericht

Het is mogelijk om het standaardbericht aan te passen of vaste waarde mee sturen. Deze waardes staan ook wel bekend als parameters vanuit de Page. Dit zijn de waardes die vanuit de Page meegeeft.

Druk op de edit knop achter het label om de standaard waarde aan te passen.

Vul eventueel een standaardwaarde in

Gebruik

Ga terug naar de Page om de SOAP integratie in de stap te zetten.

Voeg het element Integratie toe

Zoek je integratie op en voeg deze toe.

Nadat de integratie is toegevoegd krijg je een aantal opties;

Calling Parameters

De waardes uit het standaardbericht.

Show fields & Key fields

Afhankelijk van of je een lijst terugkrijgt in WSDL termen Min en MaxOccurs wordt er een lijst opgehaald. Als de waarde MaxOccurs hoger is dan 1 dan krijg je een lijst terug.

element minOccurs="0" maxOccurs="1"

Show betekend wat je krijgt te zien in het formulier en key is de waarde die gebruik wordt wanneer je het element ergens wilt gebruiken/tonen.

Result field

De resultaten die opgehaald moeten worden

Options

Maximum rows >aantal maximum rijen dat opgehaald wordt. Standaard de eerste 50 resultaten

Always executes. True wordt hij altijd uitgevoerd. Bij False